Veiligheid

Veiligheid

Wanneer u gebruik maakt van internet en toepassingen als e-mail en internetbankieren is het van belang dat uw computer goed beveiligd is. Zo voorkomt u bijvoorbeeld dat virussen bestanden op uw computer beschadigen of verwijderen, dat u computer gebruikt wordt door kwaadwillenden om bijvoorbeeld  spam mee te versturen of dat gegevens op uw computer gestolen en misbruikt kunnen worden.                  

Net zoals u uw huis beveiligt door deuren op slot te doen, moet u ook (de toegang tot) uw computer beveiligen.                  

  • Zet de automatische beveiligingsupdates van uw  besturingssysteem (Windows, Mac, Linux etc) aan.                    
  • Installeer een antivirusprogramma en houd dit up-to-date. Klinkt simpel, maar veel mensen vergeten het of schuiven het voor zich uit. De meeste virusscanners kunt u net zoals het besturingssysteem instellen om pdates automatisch te downloaden.                    
  • Installeer een firewall en houd deze up-to-date.                    
  • Wilt u een (pop-up) venster sluiten? Klik dan nooit op “Ik ga akkoord” of “OK”, maar op de “x” in een van de hoeken van het venster.                    
  • Download geen programma’s van internet afkomstig van een onbekende bron of bron die u niet vertrouwt. Let ook extra goed op bij het downloaden van gratis programma’s.                    
  • Wees voorzichtig met het openen van bijlagen in e-mails. Kijk kritisch wie  de afzender is, wat het onderwerp van het e-mailbericht is en wat voor                    bestanden zijn bijgevoegd aan het e-mailbericht.                    
  • Gebruik niet overal dezelfde wachtwoorden en vermijd voor de hand liggende wachtwoorden, zoals geboortedatum. Kies juist sterke wachtwoorden. Voor tips om een sterk wachtwoord te bedenken: www.wisseljewachtwoord.nl

© Educatieve Uitgeversgroep,
alle rechten voorbehouden

Design & Realisatie: Holiday Media

live chat software