Het productiehuis

De Uitgeversgroep heeft een eigen productiehuis waar educatieve video's gemaakt worden op aanvraag van uitgevers, docent-auteurs, docenten, scholen en bedrijven.

Bekijk hier rechts de video over ons productiehuis.

Onze video's

Wanneer je ingelogd bent op Digiplein, vind je al onze zelfgemaakte educatieve video's in de Edutheek onder het tabblad 'Studievideo's'.

Productiehuis

Vraag een video aan

Kijk voor de privacyverklaring op: www.uitgeversgroep.nl/privacy

Docent-acteurs gezocht!

Wij zijn op zoek naar docenten die samen met ons educatieve video's willen maken.

Ziet u het belang van video's in het onderwijs? Merkt u ook dat leerlingen dingen beter begrijpen wanneer ze er een video over zien? En zou u doelgericht video's op willen nemen over uw vakgebied?

Klik op de video's hieronder om te ontdekken hoe onze 'docent-acteurs' het vinden om video's te maken. 

Paul Steenbakkers - De Bakkerij
Gevi Zoetekouw - Gereedschappen
Rianne Klerx - Huidverzorging
Dirk Megens - Rekenen

Enthousiast geworden? Neem dan contact met ons op via het formulier onder 'vraag een video aan' of bel/mail ons.

d.mesker@uitgeversgroep.nl | l.vanwijnen@uitgeversgroep.nl 

073-6130309 en vraag naar Dieter of Lisse

Het productieteam

Dieter Mesker

Dieter begon in april 2015 met een educatief mediaproductiehuis binnen de Uitgeversgroep. Dit betekent dat de Uitgeversgroep zelf educatieve video’s produceert voor haar eigen lesmaterialen. In de afgelopen jaren heeft het Productiehuis in samenwerking met docenten en mensen uit 
de praktijk al honderden educatieve video’s ontwikkeld. Naast de audiovisuele producties verzorgt het Productiehuis ook een stukje fotografie, grafisch ontwerp en audioproducties.

Vanuit zijn functie als beelduitgever werkt Dieter veel samen met de uitgevers en auteurs van de boeken. We proberen als Productiehuis het geschreven lesmateriaal zoveel mogelijk in combinatie met de educatieve video’s te ontwikkelen. In zijn functie is Dieter vaak vanaf het eerste idee tot en met de publicatie van de video’s betrokken bij de projecten. Dit zorgt ervoor dat hij veel van zijn creativiteit in zijn werk kwijt kan. 

Lisse van Wijnen

Lisse studeerde Film- en Televisiewetenschap aan de 
Universiteit van Utrecht. Daarna stond ze twee jaar voor de klas als workshopdocent. Ze gaf filmworkshops waarin ze jongeren kritisch leerde kijken naar non-fictie film. Tijdens deze twee jaar werd haar alleen maar duidelijker hoe belangrijk beeld binnen educatie is.

Inmiddels zit ze helemaal op haar plek bij de Uitgeversgroep. De helft van de werkweek zet ze zich samen met Dieter in om beeld een steeds belangrijker onderdeel te laten zijn van de Uitgeversgroep. Beeld sluit aan bij de belevingswereld van jongeren en is daarom uitermate geschikt om binnen het onderwijs in te zetten.

Lisse houdt zich binnen het Productiehuis bezig met de voorbereiding en uitvoering van de videoproducties en maakt de verbinding tussen het Productiehuis en het kantoor van de Uitgeversgroep. Ook verzorgt ze de fotografie. Daarnaast denkt ze samen met Dieter na over de toekomst van beeld en de inzetbaarheid hiervan binnen het onderwijs.

Wessel Koiter

Wessel is onze beeldassistent. Hij houdt zich vooral bezig met camerawerk, audio, montage en kleurbewerking van de video’s.

Wessel is afgestudeerd aan de opleiding Audiovisuele Productie op het SintLucas in Eindhoven. Hij weet veel over cameratechniek en zijn droombaan is cinematograaf worden. Wessel heeft in de winter van 2017 een half jaar stage gelopen bij het Productiehuis. Tijdens deze stageperiode heeft hij een sterke band met het Productiehuis opgebouwd en heeft hij laten zien wat hij kan. Daarom maakt hij nu een dag in de week deel uit van het productieteam.

Roel Ruijs

Roel studeerde audiovisuele (media)vormgeving op het Koning Willem 1 College in Den Bosch. Tijdens deze opleiding heeft hij veel geleerd over animatie, audio en het werken in teamverband. Na twee keer stage te hebben gelopen bij het productiehuis, is hij er komen werken als animator. Drie keer wekelijks helpt hij mee om de lesmaterialen van de Uitgeversgroep van visuele ondersteuning te voorzien. Ook audio gerelateerde opdrachten, zoals sounddesign, draagt hij graag aan bij.

© Educatieve Uitgeversgroep,
alle rechten voorbehouden

Design & Realisatie: Holiday Media

live chat software