Het Productiehuis

De Uitgeversgroep heeft een eigen Productiehuis waar educatieve video's gemaakt worden op aanvraag van uitgevers, docent-auteurs, docenten, scholen en bedrijven.

Wie wij zijn?
Bekijk hier rechts de video over ons Productiehuis.

Wat doen wij?
Onze inhoudelijke, educatieve video's zijn te zien op Digiplein via de Edutheek en op onze YouTube kanaal: https://www.youtube.com/user/Uitgeversgroep.

Vraag een video aan!

Kijk voor de privacyverklaring op: www.uitgeversgroep.nl/privacy

Het productieteam

PANA4379

Dieter Mesker

Dieter begon in april 2015 met een educatief mediaproductiehuis binnen de Uitgeversgroep. Vanuit zijn functie als beelduitgever werkt Dieter veel samen met de uitgevers en auteurs van de boeken. We proberen als Productiehuis het geschreven lesmateriaal zoveel mogelijk in combinatie met de educatieve video’s te ontwikkelen. In zijn functie is Dieter vaak vanaf het eerste idee tot en met de publicatie van de video’s betrokken bij de projecten. Dit zorgt ervoor dat hij veel van zijn creativiteit in zijn werk kwijt kan. 

Lisse van Wijnen
Lisse studeerde Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Daarna stond ze twee jaar voor de klas als workshopdocent. Ze gaf filmworkshops waarin ze jongeren kritisch leerde kijken naar non-fictie film. Tijdens deze twee jaar werd haar alleen maar duidelijker hoe belangrijk beeld binnen educatie is.

Inmiddels zit ze helemaal op haar plek bij de Uitgeversgroep. De helft van de werkweek zet ze zich samen met Dieter in om beeld een steeds belangrijker onderdeel te laten zijn van de Uitgeversgroep. Beeld sluit aan bij de belevingswereld van jongeren en is daarom uitermate geschikt om binnen het onderwijs in te zetten.

Lisse houdt zich binnen het Productiehuis bezig met de voorbereiding en uitvoering van de videoproducties en maakt de verbinding tussen het Productiehuis en het kantoor van de Uitgeversgroep. Ook verzorgt ze de fotografie. Daarnaast denkt ze samen met Dieter na over de toekomst van beeld en de inzetbaarheid hiervan binnen het onderwijs.

Wessel Koiter
Wessel is onze beeldassistent. Hij houdt zich vooral bezig met camerawerk, audio, montage en kleurbewerking van de video’s.

Wessel is afgestudeerd aan de opleiding Audiovisuele Productie op het SintLucas in Eindhoven. Hij weet veel over cameratechniek en zijn droombaan is cinematograaf worden. Wessel heeft in de winter van 2017 een half jaar stage gelopen bij het Productiehuis. Tijdens deze stageperiode heeft hij een sterke band met het Productiehuis opgebouwd. Na zijn stage is hij een vaste kracht  geworden van het productieteam. 

Roel Ruijs
Roel studeerde audiovisuele (media)vormgeving op het Koning Willem 1 College in Den Bosch. Tijdens deze opleiding heeft hij veel geleerd over animatie, audio en het werken in teamverband. Na twee keer stage te hebben gelopen bij het productiehuis, is hij vast onderdeel geworden van het team. Als animator helpt hij mee om de lesmaterialen van de Uitgeversgroep van visuele ondersteuning te voorzien. Ook audio gerelateerde opdrachten, zoals sounddesign, zijn voor hem een koud kunstje!© Educatieve Uitgeversgroep,
alle rechten voorbehouden

Design & Realisatie: Holiday Media

live chat software