Praktijkonderwijs

Het ondersteunen van praktijkonderwijsleerlingen op weg naar een kansrijke toekomst. Dat is ons doel met een nieuwe methode voor Praktijkonderwijs. We begrijpen dat elk individu unieke talenten en mogelijkheden heeft. Daarom hebben we ons lesmateriaal zorgvuldig samengesteld om zo het maximale potentieel van leerlingen te ontdekken en te ontwikkelen.

Een nieuwe methodische leerling voor leerlingen die praktijkonderwijs volgen is volop in ontwikkeling. De streefdoelen voor praktijkonderwijs op basis van het curriculum Praktijkonderwijs ingedeeld in vier gebieden, waarbij de gebieden wonen, werken en vrije tijd veel praktisch ingerichte thema`s behandelen. Het gebied burgerschap wordt later apart aangeboden. 

In het kort: 
- Per gebied bieden wij leerwerkboeken aan onderverdeeld in diverse onderwerpen
- Ieder leerwerkboek bevat acht praktisch ingevulde lessen, elk van ongeveer 120 minuten.
- De lessen zijn geschikt om in een carrousel uit te voeren.

De methode is vormgegeven in een dyslexie-proof lettertype. Door de rustige bladspiegel lijkt de lesstof overzichtelijk wat de leerlingen uitdaagt de korte teksten te lezen. Belangrijke begrippen zijn gekleurd weergegeven. Elke paragraaf heeft een korte verwerkingsopdracht èn een praktijkopdracht. 

Praktijkonderwijs (7)

Unieke klassensets voor praktijk

Herkenbare praktijksituaties worden naar het klaslokaal gebracht met behulp van bijvoorbeeld spellen of kaarten. Wij bieden hiervoor unieke klassensets.

PRO klassenset

Eerste leerwerkboek: Gezonde voeding (PRO WONEN 2)

Gezonde voeding is een het eerste boek dat gereed is voor het gebied WONEN, gebaseerd op de streefdoelen voor praktijkonderwijs.
Benieuwd naar het lesmateriaal?  

Bekijk hier een inkijkexemplaar van PRO WONEN 2!

 • Gezonde voeding
  PRO WONEN 2
  ISBN: 9789400237636
  Druk: 1

  Prijs € 25,00 

  Meer info BestellenToegevoegd
 • Klassenset Gezonde voeding
  PRO WONEN KS
  ISBN: 9789400238183
  Druk: 1

  Prijs € 50,00

  Meer info BestellenToegevoegd
 • Meedenken?

  Wil je meedenken in de ontwikkeling van onze methode voor Praktijkonderwijs of wil je vrijblijvend de eerste twee lessen als proefles uitproberen met je leerlingen (maximaal 16 proeflessen per school)? Meld je dan aan! 

  Een proefles kun je maximaal voor 16 leerlingen aanvragen.
  Kijk voor de privacyverklaring op: www.uitgeversgroep.nl/privacy

  Interesse?

  JudithBenieuwd naar de methode en het lesmateriaal voor Praktijkonderwijs? Neem contact met mij op voor een persoonlijke kennismaking,online of bij jullie team op school. Plan hieronder direct je afspraak in:

  Maak hier een afspraak!

  Judith Pen
  j.pen@uitgeversgroep.nl

  © Educatieve Uitgeversgroep,
  alle rechten voorbehouden

  Design & Realisatie: Holiday Media

  live chat software