Praktijkgericht programma

Binnen het vmbo vindt momenteel een nieuwe ontwikkeling plaats: de introductie van praktijkgerichte programma's binnen de gemengde en/of theoretische leerwegen (gl en tl).

Het praktijkgericht programma is gericht op het uitvoeren van praktische en realistische opdrachten binnen en buiten de school. Hierdoor doen leerlingen waardevolle praktijkervaring op die de stap naar het mbo of havo vereenvoudigd. 

Wij bieden een unieke methode aan op basis van de huidige conceptexamenprogramma’s. 

conceptexamenprogramma

Onze methode voor het praktijkgericht programma!

Conceptexamenprogramma

Basis
Het basisboek behandelt algemene kennis over de praktijkgerichte vaardigheden en vraagstukken. De leerlingen gaan aan de slag met praktische vaardigheden zoals plannen, samenwerken of presenteren. In de praktijkopdrachten worden deze kennis en vaardigheden toegepast in een schoolse setting. In de projectopdracht wordt de leerling uitgedaagd om een opdracht uit te voeren voor een externe opdrachtgever. Op deze manier worden de kennis en vaardigheden direct in de praktijk gebracht.

Hoe in te zetten?

afbeelding 2a

 

 • PGP BASIS
  Algemene praktijkgerichte vaardigheden
  ISBN: 9789400236677
  Druk: 1

  Prijs € 35,50 

  Meer info BestellenToegevoegd
 • Loopbaan
  De leerling gaat met een boek en online loopbaandossier ook aan de slag met zijn loopbaan. In dit boek staan de vijf loopbaancompetenties centraal. De leerling maakt met het loopbaandossier zijn (toekomstige) loopbaan inzichtelijk.

  Hoe in te zetten?

  afbeelding 3b

 • LOB GTL 3-4
  Loopbaanoriƫntatie en -begeleiding voor gemengde en theoretische leerweg bovenbouw
  ISBN: 9789400234246
  Druk: 1

  Prijs € 35,50

  Meer info BestellenToegevoegd
 • Programmaspecifieke kennis en vaardigheden

  De Uitgeversgroep ontwikkelt lesmateriaal voor de volgende programma’s:

  - Zorg & welzijn
  - Horeca, bakkerij en recreatie
  - Dienstverlening en producten
  - Economie en ondernemen

  Op basis van de huidige examenprogramma’s worden inhoudelijke modulen ontwikkeld die beschikbaar zijn in boekvorm en als digitale modulen.

  Verschijningsvorm

  Het lesmateriaal voor het praktijkgericht programma wordt zowel op papier als digitaal aangeboden. De programmaspecifieke kennis en vaardigheden worden digitaal als losse modulen aangeboden in een modulenbank. Met dit modulaire systeem kan elke leerling op elk moment de juiste modulen volgen. Zo sluit de module aan op de opdracht van de opdrachtgever.

  Interesse?

  Nina manoe lisseBenieuwd naar de methode en het beschikbare studiemateriaal voor het praktijkgericht programma? Neem contact met ons op voor een persoonlijke kennismaking, online of bij jullie team op school. 

  Manoe Hoogstede (m.hoogstede@uitgeversgroep.nl)
  Lisse van Wijnen (l.vanwijnen@uitgeversgroep.nl)
  Nina Lenders (n.lenders@uitgeversgroep.nl)

  Of plan direct in onze agenda's een afspraak:

  Maak hier je afspraak! 

  Nieuwsbrief
  Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe ontwikkelingen binnen het praktijkgericht programma? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  © Educatieve Uitgeversgroep,
  alle rechten voorbehouden

  Design & Realisatie: Holiday Media

  live chat software