Veelgestelde vragen

Vragen? Wij helpen je graag verder! 
Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Vragen over leeromgeving Digiplein

Ik kan geen account aanmaken.
Klik op 'Registreren (maak nieuw account)' op de homepage. Vul de verplichte gegevens in en klik op de ‘versturen’ knop. Let op dat je een geldig e-mailadres gebruikt dat nog niet bij ons is geregistreerd.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen.
Controleer eerst je spamfolder in je mailbox. Het komt weleens voor dat de mail als spam wordt gezien. 

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord ben vergeten?
Klik op ‘Wachtwoord vergeten’ op de homepage. Vul je e-mailadres in en klik op de knop ‘Instructies aanvragen’. Binnen enkele minuten ontvang je een e-mail met de instructies voor het aanvragen van een nieuw wachtwoord. 

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?
Login in op Digiplein en ga naar 'Profiel'. Ga naar 'Accountinstellingen'. In dit menu is het mogelijk om het wachtwoord aan te passen. Beveilig je account goed en maak een wachtwoord rekening houdend met de volgende tips:
- Gebruik minimaal 6 tekens
- Maak gebruik van hoofdletters en cijfers
- Maak géén gebruik van makkelijk te raden wachtwoorden zoals verjaardagen of namen

Hoe kan ik mijn e-mailadres wijzigen?
Log in op Digiplein en klik op je profielfoto. Er verschijnt een tekstvlak waar je op ‘E-mailadres wijzigen’ kunt klikken. Vul hier je nieuwe e-mailadres in en klik op ‘Versturen’. Let op dat het een geldig e-mailadres is anders kunnen wij het niet goedkeuren. 

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens wijzigen?
Login in op Digiplein en klik op ‘Profiel’. Hier kun je je persoonlijke gegevens aanpassen. 

Waar kan ik mijn licentiecode vinden?
De licentiecode staat op de achterkant van het boek. Voer deze code in bij ‘Licentie activeren’ en het boek wordt toegevoegd aan ‘Boekenplank’. 

Hoe activeer ik mijn licentie?
Log in op Digiplein en klik op ‘Licentie activeren’ in het menu. Voer de 16-letterige licentiecode in, de licentiecode staat op de achterkant van het boek of op de licentievoucher. Na de activatie wordt het boek toegevoegd aan de ‘Boekenplank’. 

Hoe lang kan ik mijn licentie gebruiken?
Een licentiecode is drie jaar geldig vanaf het moment van activeren. Een licentie kan éénmalig geactiveerd worden, het hergebruiken van licenties is dus niet mogelijk. 

Heb je een tweedehands boek aangeschaft en werkt de licentiecode niet? Waarschijnlijk heeft de vorige eigenaar de code geactiveerd. Licentiecodes kunnen maar 1x geactiveerd worden en zijn niet overdraagbaar. Wanneer je een tweedehands boek hebt aangeschaft, kun je een nieuwe licentie kopen door de oude licentiecode in te voeren. 

Hoe kan ik een inkijkexemplaar op mijn boekenplank plaatsen?
Als docent een account op Digiplein? Log in en ga naar de Edutheek. Zoek het gewenste boek op door de boekcode of het ISBN nummer in te voeren en kies vervolgens voor 'Toevoegen aan boekenplank'. Het boek staat nu op de boekenplank en kan gratis worden ingezien of gebruikt, dit geldt ook voor alle ondersteunende bestanden

Let op, dit is alleen mogelijk wanneer je een docenten-account hebt. Studenten kunnen geen inkijkexemplaar aanvragen.

Waar kan ik ondersteuning van het boek vinden?
Ga in Digiplein naar de boekenplank. Klik op het boek en vervolgens op het tabblad ondersteuning. De ondersteuning is op basis van hoofdstukken ingedeeld, om het zoeken overzichtelijker te maken.

Docenten kunnen hier ook de docenten ondersteuning vinden zoals handleidingen, toetsen en presentaties.

Is Digiplein gekoppeld aan de Entree Federatie? 
Ja, wij bieden ons studiemateriaal aan via een gedeelde entree-koppeling. Het inloggen werkt als volgt:
1.       Log in op de ELO van school;
2.       Log in op Digiplein;
3.       Digiplein herkent je account, en vraagt of je de volgende keer automatisch ingelogd wil zijn in Digiplein;
4.       Kies ‘ja’;
5.       De volgende keer dat je inlogt op school, bent je direct ingelogd op Digiplein.

Vragen over bestellen en betalen

Hoe kan ik een bestelling plaatsen?
Een bestelling kun je bij ons plaatsen via de webshop of per e-mail naar bestel@uitgeversgroep.nl. Wij nemen geen telefonische bestellingen aan. Bestellingen die op werkdagen voor 12.00 uur binnen zijn, worden vaak dezelfde dag al verzonden. Over het algemeen geldt dat boeken binnen 2 tot 5 werkdagen geleverd worden, mits ze voorradig zijn.

Hoe kan ik betalen?
Wanneer je als docent een bestelling plaatst, wordt de factuur naar school gestuurd en wordt deze achteraf door de school betaald. Je ontvangt de boeken met een pakbon. Scholen hebben een betaaltermijn van 14 dagen.

Wanneer je als particulier een bestelling plaatst moet je de bestelling vooraf betalen, dit kan rechtstreeks via iDeal. 

Waar kan ik een docentenexemplaar bestellen?
Wanneer je als docent een docentenexemplaar wil bestellen kan dit via de webshop. Je kunt ook een e-mail sturen naar bestel@uitgeversgroep.nl. Geef in de mail altijd aan dat het om een docentenexemplaar gaat. Als docent betaal je voor een boek circa 50% van de boekprijs. 

Als docent heb je gratis toegang tot ons online lesmateriaal. Log in op Digiplein, ga naar de Edutheek en zoek hier naar het gewenste boek. Klik op 'Toevoegen aan Boekenplank'. Het boek staat nu voor onbepaalde tijd op de boekenplank. 

Waar kan ik een kopiefactuur aanvragen?
Stuur een mailtje naar bestel@uitgeversgroep.nl onder vermelding van het bestel/ordernummer, wij sturen dan via de mail een kopiefactuur van je bestelling. 

Hebben jullie mijn bestelling goed ontvangen?
Om te controleren of wij je bestelling goed hebben ontvangen, kun je contact met ons opnemen via 073-6130309. Wij kunnen dan de bestelling controleren en eventueel aanpassen.

Vragen over leveringen

Hoe weet ik dat mijn bestelling onderweg is?
Wanneer je een bestelling plaatst via de webshop krijg je een melding dat deze is ontvangen.

Waarom heb ik maar een gedeelte van mijn bestelling ontvangen?
Het is mogelijk dat je een bestelling hebt ontvangen die niet compleet is. Dit kan komen doordat de bestelde boeken niet op voorraad zijn of nog niet gereed zijn. Wanneer dit het geval is staat er op de factuur aangegeven dat er nog een nalevering komt. 

Kan ik mijn bestelling ook ergens ophalen?
Het is mogelijk om je bestelling op te halen bij onze uitgeverij in ’s-Hertogenbosch op Het Sterrenbeeld 13. Geef van te voren aan dat je je bestelling komt ophalen, dan zorgen wij ervoor dat alles klaar staat. Let op, de bestelling moet vooraf betaald zijn. 

Wat zijn de verzendkosten?
De verzendkosten zijn afhankelijk van het aantal boeken dat je hebt besteld. De verzendkosten worden in de webshop berekend. 

1 boek € 4,95
2 boeken € 6,95
3-5 boeken € 7,95
6-10 boeken € 9,95
11-20 boeken € 11,95
21-30 boeken € 12,50
31-40 boeken € 15,00
41-50 boeken € 20,00
51 boeken en meer € 25,00

Verzendkosten naar het buitenland zijn op aanvraag beschikbaar.

Mijn boeken zijn beschadigd geleverd.
Vervelend, dit is natuurlijk niet de bedoeling! Neem direct contact met ons dan zoeken wij samen naar een passende oplossing.

Vragen over retourneren

Kan ik een bestelling annuleren?
Wanneer de bestelling nog niet door ons is verzonden is het mogelijk om gratis te annuleren.

Kan ik mijn bestelling retour sturen?
Dat kan. Laat het ons altijd weten als je een bestelling wil retourneren. Stuur hiervoor een e-mail naar info@uitgeversgroep.nl

  • Particulieren hebben 2 weken bedenktermijn na ontvangt van de bestelling.
  • Boekhandels/groothandels hebben voor hun bestellingen in de maanden juni t/m september, uiterlijk tot en met 30 november het recht op een retouraanvraag van materialen, besteld in de maanden juni t/m september. Na akkoord dienen de te retourneren materialen uiterlijk binnen 7 dagen in het bezit te zijn van Educatieve Uitgeversgroep B.V. In de maanden oktober t/m mei hebben deze afnemers het recht om bestelde materialen binnen vier weken na factuurdatum te retourneren.

De boeken dienen in nieuwstaat te verkeren (geen vouwen, kreukels en de licentiecode mag niet geactiveerd zijn), anders kunnen wij de retourzending niet accepteren. Geef daarnaast duidelijk aan welke zending het betreft zodat wij het makkelijk voor je kunnen verwerken. 

Voor wie zijn de kosten voor retourneren?
De kosten van de retourzending zijn voor rekening van de afzender.

Hoe moet ik een levering retourneren?
Pak de boeken goed in. Beschadigde boeken (ook door derden tijdens vervoer) kunnen wij niet terugnemen. Je kunt het pakketje via PostNL retourneren naar Het Sterrenbeeld 13, 5215 MK 's-Hertogenbosch.

Hoe lang duurt een retourverwerking?
Wanneer wij de retourzending hebben ontvangen duurt het 5 werkdagen om deze te verwerken en het betaalde bedrag terug te storten.

© Educatieve Uitgeversgroep,
alle rechten voorbehouden

Design & Realisatie: Holiday Media

live chat software