Mijn Digiplein

Het onderwijsmateriaal van Uitgeversgroep wordt duaal aangeboden: de gebruiker ontvangt zowel een papieren boek als een digitaal boek. Digiplein is het digitale leermiddelenplein waar de digitale boeken en ondersteuning te vinden zijn. Het digitale boek is identiek aan het papieren boek, de paginanummers komen dus overeen. Bekijk hier de video over het digitale boek.

De toegang tot Digiplein is voor iedereen gratis. In de video kun je zien hoe je jezelf kunt registreren. Om het boek te activeren voert de gebruiker een licentiecode in die achter op de kaft van het papieren boek staat. Het boek verschijnt vervolgens op de boekenplank, waarna de toegang tot het boek en de ondersteuning 3 jaar geldig zijn. Bekijk hier de video over het activeren van een boek.

Naast de boeken staat de Uitgeversgroep bekend om zijn omvangrijke ondersteuning. De slogan ‘vóór en dóór docenten’ staat ook centraal bij de ontwikkeling van het ondersteunend materiaal. In onderstaand schema wordt de ondersteuning weergegeven.

Docenten

Docenten en leerlingen

Docentenhandleiding

PowerPointpresentaties

Toetsen per hoofdstuk

Protocollen

Studievideo's 

Websites 

Audiofragmenten

Invulformulieren

Praktijkcases

Ondersteunende leermiddelen

Naast deze digitale ondersteuning zal de Uitgeversgroep in de toekomst onderwijsmateriaal aanbieden via 'Mijn Digiplein Premium’. Hierin vinden docenten extra ondersteunend materiaal, waarmee zij het onderwijs kunnen verrijken. Voor deze extra functie kunnen leerlingen een schooljaarlicentie aanschaffen voor €15,00. 

Voor de inzet van extra onderwijsmateriaal houden wij rekening met de volgende doelstellingen:

  • Ik wil differentiëren binnen een groep/klas;
  • Ik wil als docent beter in kunnen spelen op de actualiteiten;
  • Ik wil nauwe aansluiting vinden bij de belevingswereld van het individu;
  • Ik wil meer variatie in leeractiviteiten toepassen.

Instructie Mijn Digiplein

Zowel docenten als leerlingen dienen zich eenmalig te registreren op Digiplein. Na registratie ontvangen zij een e-mail, hiermee dienen zij het account te bevestigen. Een docentenaanvraag wordt gecontroleerd en indien akkoord bevonden binnen drie werkdagen omgezet naar een docentenaccount. 

Zodra het account is aangemaakt kunnen leerlingen en docenten inloggen om digitaal onderwijsmateriaal te raadplegen. Voordat leerlingen toegang tot hebben tot de ondersteuning en het digitale boek dient de licentie van het digitale boek geactiveerd te worden. Voor het activeren van een boeklicentie of digipleinlicentie zetten zij de volgende stappen: 

  1. Log in op Mijn digiplein
  2. Klik in het menu op 'Licentie activeren'
  3. Vul de activeercode in 
  4. Klik op 'Licentie activeren'
  5. Je vindt het boek vervolgens op 'Mijn boekenplank'

Bekijk hieronder de instructievideo's voor het gebruik van Digiplein.

© Educatieve Uitgeversgroep,
alle rechten voorbehouden

Design & Realisatie: Holiday Media

live chat software