Digiplein

Digiplein logo 2.2Digiplein is de online leeromgeving van de Uitgeversgroep. Leerlingen vinden hier hun digitale boeken en kunnen online werken, docenten hebben de beschikking over alle gewenste digitale boeken, ze kunnen de voortgang van leerlingen volgen, Test je kennis toetsen afnemen en zelf lesmateriaal samenstellen uit de Edutheek.

Nog geen Digiplein-account? Klik hier om je te registreren of neem contact op met onze helpdesk.

Menu

Het menu van Digiplein is duidelijk door de gebruikte iconen en de terugkerende kleuren:

Digiplein menu

Registreren

Zowel docenten als leerlingen dienen zich eenmalig gratis te registreren om gebruik te kunnen maken van Digiplein. Na registratie ontvang je een e-mail met een link om je account te bevestigen. Geen mail ontvangen? Check even bij ongewenste mail in je mailbox.

Een aanvraag voor een docentenaccount wordt eerst gecontroleerd en indien akkoord bevonden binnen drie werkdagen omgezet. Zodra de account is omgezet ontvang je hiervan weer een bevestigingsmail. 

Digiplein registreren

Profiel

In het menu Profiel kun je al je gegevens up to date houden. Verander je van school, mailadres of wil je je wachtwoord wijzigen, dan kun je het aanpassen via dit menu.

Digiplein profiel

Licentie activeren

Op de achterkant van je boek of op de licentiekaart vind je een licentiecode. Deze kun je activeren via het menu 'Licentie'. Voer de 16-letterige licentiecode in en activeer deze. Het boek staat meteen op je boekenplank.

Digiplein licentie

Klas aanmaken

Docenten kunnen klassen aanmaken in Digiplein. Kies hiervoor 'Klas toevoegen' in het menu 'Klassen'. Vul het formulier, selecteer het boek/de boeken die deze klas gebruikt en voeg leerlingen toe aan de klas.

Leerlingen kunnen toegevoegd worden door e-mailadressen in te voeren óf door een deelcode met de leerlingen te delen. Leerlingen voeren de deelcode in bij 'deelnemen aan klas'.

Voeg je als docent zelf de leerlingen toe door hun e-mailadressen in te voeren, dan kan dat alleen als de e-mailadressen bekend zijn in Digiplein. Een leerling moet zich dus eerst geregistreerd hebben met dat betreffende mailadres voordat hij aan een klas kan worden toegevoegd.

Digiplein klas aanmaken

Voortgang

Hier kun je per klas de voortgang volgen. Aan een klas kunnen meerdere boeken zijn gekoppeld. Deze zijn terug te vinden in het menu. Klik op een van de boeken en je ziet de voortgang van alle leerlingen van dat specifieke boek. Daarnaast kun je nu ook de resultaten per leerling zien.

Digiplein voortgang

Boekenplank

Op de boekenplank vind je alle boeken die je hebt geactiveerd.

Bij 'Docentenondersteuning' vind je informatie die alleen toegankelijk is voor docenten, zoals handleidingen, toetsen, PowerPointPresentaties etc.

Het tabblad 'Ondersteunende leermiddelen' is zichtbaar voor zowel docenten als leerlingen en geeft toegang tot de video's, websites en bestanden die bij het boek horen.

Digiplein boekenplank

Edutheek

In de Edutheek vind je alle boeken en losse leerobjecten van de Uitgeversgroep. Je kunt het zien als een digitale bibliotheek, waaruit je zelf materiaal kunt halen en samenstellen. Video's en werkkaarten kun je koppelen aan boeken. Digitale boeken kun je tijdelijk toevoegen aan je boekenplank of openen in de webshop, zodat je een exemplaar kunt bestellen.

Digiplein edutheek

Instructievideo's

Digiplein thumbnail - AAN DE SLAG MET DIGIPLEIN

Digiplein thumbnail - DIGIPLEIN VOOR LEERLINGEN

Digiplein thumbnail - KLASSENBEHEER IN DIGIPLEIN

Digiplein thumbnail - E-BOEK EN ONDERSTEUNING

Test je kennis TN

© Educatieve Uitgeversgroep,
alle rechten voorbehouden

Design & Realisatie: Holiday Media

live chat software