Digiplein

Digiplein logo 2.2Digiplein is de online leeromgeving van de Uitgeversgroep. Leerlingen vinden hier hun digitale boeken en kunnen online werken, docenten hebben de beschikking over alle gewenste digitale boeken, ze kunnen de voortgang van leerlingen volgen, Test je kennis toetsen afnemen en zelf lesmateriaal samenstellen uit de Edutheek.

Nog geen Digiplein-account? Klik hier om je te registreren of neem contact op met onze helpdesk.

Menu

Het menu van Digiplein is duidelijk door de gebruikte iconen en de terugkerende kleuren:

Digiplein menu

Registreren

Zowel docenten als leerlingen dienen zich eenmalig gratis te registreren om gebruik te kunnen maken van Digiplein. Na registratie ontvang je een e-mail met een link om je account te bevestigen. Geen mail ontvangen? Check even bij ongewenste mail in je mailbox.

Een aanvraag voor een docentenaccount wordt eerst gecontroleerd en indien akkoord bevonden binnen drie werkdagen omgezet. Zodra de account is omgezet ontvang je hiervan weer een bevestigingsmail. 

Digiplein registreren

Profiel

In het menu Profiel kun je al je gegevens up to date houden. Verander je van school, mailadres of wil je je wachtwoord wijzigen, dan kun je het aanpassen via dit menu.

Digiplein profiel

Licentie activeren

Op de achterkant van je boek of op de licentiekaart vind je een licentiecode. Deze kun je activeren via het menu 'Licentie'. Voer de 16-letterige licentiecode in en activeer deze. Het boek staat meteen op je boekenplank.

Digiplein licentie

Klas aanmaken

Docenten kunnen klassen aanmaken in Digiplein. Kies hiervoor 'Klas toevoegen' in het menu 'Klassen'. Vul het formulier, selecteer het boek/de boeken die deze klas gebruikt en voeg leerlingen toe aan de klas.

Leerlingen kunnen toegevoegd worden door e-mailadressen in te voeren óf door een deelcode met de leerlingen te delen. Leerlingen voeren de deelcode in bij 'deelnemen aan klas'.

Voeg je als docent zelf de leerlingen toe door hun e-mailadressen in te voeren, dan kan dat alleen als de e-mailadressen bekend zijn in Digiplein. Een leerling moet zich dus eerst geregistreerd hebben met dat betreffende mailadres voordat hij aan een klas kan worden toegevoegd.

Digiplein klas aanmaken

Voortgang

Hier kun je per klas de voortgang volgen. Aan een klas kunnen meerdere boeken zijn gekoppeld. Deze zijn terug te vinden in het menu. Klik op een van de boeken en je ziet de voortgang van alle leerlingen van dat specifieke boek. Daarnaast kun je nu ook de resultaten per leerling zien.

Digiplein voortgang

Boekenplank

Op de boekenplank vind je alle boeken die je hebt geactiveerd.

Bij 'Docentenondersteuning' vind je informatie die alleen toegankelijk is voor docenten, zoals handleidingen, toetsen, PowerPointPresentaties etc.

Het tabblad 'Ondersteunende leermiddelen' is zichtbaar voor zowel docenten als leerlingen en geeft toegang tot de video's, websites en bestanden die bij het boek horen.

Digiplein boekenplank

Edutheek

In de Edutheek vind je alle boeken en losse leerobjecten van de Uitgeversgroep. Je kunt het zien als een digitale bibliotheek, waaruit je zelf materiaal kunt halen en samenstellen. Video's en werkkaarten kun je koppelen aan boeken. Digitale boeken kun je tijdelijk toevoegen aan je boekenplank of openen in de webshop, zodat je een exemplaar kunt bestellen.

Digiplein edutheek

Entree-koppeling Kennisnet

Hieronder vind je de werkwijze 'entree- ofwel kennisnet-koppeling' in een aantal losse stappen uiteengezet. 

 1. Koppeling naar Digiplein via School-ELO
  Het is mogelijk om een snelkoppeling naar Digiplein (eventueel door ICT-beheerder) toe te (laten) voegen aan de school-ELO. Zo hoeft de leerling niet telkens in te loggen via onze website, maar kan de leerling rechtstreeks via de school-ELO naar Digiplein. De leerling moet wel eerst een account aanmaken in Digiplein met het school-emailadres .
 2. Registreren op Digiplein
  Wij vinden het erg belangrijk dat zowel een docent als een leerling eigenaar is van zijn eigen account. Hierdoor hebben wij dus geen koppeling met leerling administratie-systemen en kunnen alle gebruikers zelf de regie voeren in het beheer. Om deze privacy-redenen kiezen wij ervoor dat een docent of leerling zelf een account aan moet maken (www.digiplein.com of rechtstreeks naar www.digiplein.com/aanmelden/registreren). Soms hebben docenten of leerlingen al een account vanuit een andere school. Ze hoeven dan geen nieuw account aan te maken maar alleen het emailadres in het bestaande account te wijzigen ('Prifiel'). Gebruikers kunnen ook zelf de licenties voor boeken etc. koppelen aan hun eigen account. De licentiecodes staan op de achterkant van het boek of de de licentievouchers. Natuurlijk kunnen docenten de leerlingen ook begeleiden in dit proces aan het begin van het jaar. Willen docenten de leerlingen online kunnen volgen, dienen ze klassen aan te maken (zie punt 5).
 3. Koppeling inloggen in Digiplein
  We maken gebruik van de Entree-koppeling, dit betekent dat wanneer een student is ingelogd in de school-ELO en vervolgens (na registratie) wil inloggen in Digiplein (www.digiplein.com), de leerling bij 1e inlogsessie gevraagd wordt om deze accounts aan elkaar te koppelen. Wanneer een leerling kiest voor ‘JA’, dan hoeft de leerling de volgende keer niet meer in te loggen in Digiplein, maar is de leerling automatisch ingelogd. 
 4. Links naar onze boeken en ondersteunende materialen 
  Vanuit de schol-ELO kan naar www.digiplein.com gelinkt worden maar ook rechtreeks naar boeken en onderseunende materialen. Alles in Digiplein is namelijk gebaseerd op url's.Zet de individuele url's als links/snelkoppelingen in de school-ELO en je komt zonder tussentijds opnieuw inloggen bij de materialen. 
 5. Klassen aanmaken
  Omdat we geen koppeling hebben met het leerling administratie-systemen weten wij ook niet welke leerling in welke klas zit. Om klassen aan te maken, kun je kiezen voor 2 opties:
  • Je maakt een klas aan en voegt handmatig de e-mailadressen van de leerlingen toe aan de klas.
  • Je maakt en klas aan, ontvangt vervolgens een deelcode en deelt de deelcode met de klas. Wanner de leerling de deelcode invoert is de leerling direct aan jouw klas toegevoegd.

Mochten deze beide opties voor jou niet werken, dan kun je er ook voor kiezen om uw klas-gegevens met onze helpdesk te delen en zorgen wij dat de juiste klassen in jouw account staan.

Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op. Contactpersoon Kennisnet is Kim de Bakker (k.debakker@uitgeversgroep.nl.

Instructievideo's

Digiplein thumbnail - AAN DE SLAG MET DIGIPLEIN

Digiplein thumbnail - DIGIPLEIN VOOR LEERLINGEN

Digiplein thumbnail - KLASSENBEHEER IN DIGIPLEIN

Digiplein thumbnail - E-BOEK EN ONDERSTEUNING

Test je kennis TN

© Educatieve Uitgeversgroep,
alle rechten voorbehouden

Design & Realisatie: Holiday Media

live chat software