Kijk op onderwijs

De Uitgeversgroep is een ontwikkelaar van modulair studiemateriaal voor onderwijs, begeleiding en toetsing. Wij geloven in het boek als leidraad voor goed onderwijs. Het geeft structuur, rust en houvast aan leerlingen en docenten. Daarnaast zien wij de kracht van papier én digitaal onderwijsmateriaal, waarin praktijk en theorie nauw met elkaar samengaan.

Ons belangrijkste uitgangspunt is: 'vóór en dóór docenten'. Onze visie wordt dan ook bepaald uit ervaringen, gesprekken met docenten en datgene wat voor scholen werkt. We staan midden in het onderwijsveld. Onze insteek bij het ontwikkelen van educatieve content is het ondersteunen van directies en docenten bij het maken van organisatorische, didactische en inhoudelijke keuzes. 

     blokjes naast elkaar

Modulair systeem

Alle studiematerialen van de Uitgeversgroep zijn modulair opgezet. Alle onderwijseenheden zijn op zichzelf staande modulen, een soort bouwstenen waarmee docenten hun eigen opleiding kunnen vormgeven. Dit sluit volledig aan bij de huidige ontwikkelingen op het gebied van adaptief onderwijs. 

Ons studiematerialen bestaan uit studieboeken, hoofdstukken, BPV-boeken, toetsen, examenvoorbereidingen, video’s, opdrachten en andere ondersteunende middelen. Alle onderdelen zijn gemetadateerd op onderwerp, context en op niveau en kunnen los worden ingezet. 

Met deze opzet zijn we in staat om voor opleidingen een totaal op maat samengesteld onderwijsprogramma samen te stellen. Hierbij is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een combinatie te maken tussen onze content en eigen lesmaterialen en eventueel studiematerialen van andere aanbieders.

In de toekomst is het mogelijk om via de Edutheek in Digiplein zelf modules bij elkaar te plaatsen en op deze manier een onderwijsprogramma samen te stellen. 

Complete leerlijnen

We bieden een breed en compleet aanbod waarin beroepsgerichte en beroepsondersteunende vakken aan bod komen. Naast de keuzevrijheid kunnen wij je uiteraard adviseren bij het maken van de juiste keuzes. We kunnen samen een onderwijsplattegrond vullen, waarbij exameneisen, urentabellen, didactische en inhoudelijke wensen als uitgangspunt dienen. 

Neem voor advies voor het vmbo contact op met Tanja Mols - t.mols@uitgeversgroep.nl
Neem voor advies voor het mbo contact op met Jeroen van Esch - j.vanesch@uitgeversgroep.nl

Blok MBO

Mbo
Allround hospitality medewerker
Bediening
Business services
Commercie 
Dienstverlening
Dienstverlening in de luchtvaart
Entree-opleidingen
Evenementenorganisatie
Facilitaire dienstverlening
Fastservice
Financiële dienstverlening
Keuken
Leidinggevende international hospitality
Logistiek
Marketing, communicatie en evenementen
Medewerker kinderopvang, onderwijs en bewegen
Niveau 2 breed
Ondernemer horeca/bakkerij
Pedagogisch werk
Retail 
Servicemedewerker
Sport & bewegen
Travel, leisure & hospitality
Zorg & welzijn 

Blok VMBO

Vmbo
Dienstverlening & Producten
Economie & Ondernemen
Horeca, Bakkerij & Recreatie
Media, Vormgeving & ICT
Zorg & Welzijn
Bouwen, Wonen & Interieur
Groen
Nieuwe leerweg


Generieke vakken
Moderne vreemde talen
Loopbaan & burgerschap
Rekenen
Nederlands
ICT
Stage / BPV

E+Boeken: op papier én online toegang

Standaard ontvang je een E+boek, een papieren exemplaar inclusief toegang tot het digitale boek via onsDigiplein logo 1.2 online leerplatform Digiplein. Het online boek is inhoudelijk exact hetzelfde en biedt zelfs aanvullende mogelijkheden. Het online boek is interactief, wat inhoudt dat er de mogelijkheid is om opdrachten te maken, de voortgang van studenten te volgen en zijn video's of websites in één klik te openen. 

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om alleen een digitaal boek te bestellen, een e-licentie. Indien een losse e-licentie voor een boek verkrijgbaar is, is deze te vinden in onze webshop. Heb je een E+boek waarvan geen aparte e-licentie beschikbaar is? Neem dan contact met ons op! 

Omvangrijke ondersteuning

De Uitgeversgroep bestaat vóór en dóór docenten. Om de docent, maar ook de student ondersteuning te bieden bieden wij op Digiplein per boek een uitgebreid pakket van ondersteunende leermiddelen aan. De ondersteuning is verdeeld in specifieke ondersteuning voor docenten (oa docentenhandleiding, PowerPoint presentaties en toetsen per hoofdstuk) en voor leerlingen (oa educatieve video's, werkkaarten, links naar websites etc). 

Daarnaast heeft de docent de mogelijkheid om in de Edutheek op Digiplein extra leermiddelen te zoeken en te 'pinnen' aan een boek en vervolgens te delen met de klas.  

© Educatieve Uitgeversgroep,
alle rechten voorbehouden

Design & Realisatie: Holiday Media

live chat software