Keuken

shutterstock_437116033.jpg

MBO - Keuken

Het kwalificatiedossier Keuken bestaat uit één gemeenschappelijk basisdeel en vier profieldelen. Zowel het basisdeel als de profieldelen worden onderverdeeld in kerntaken en werkprocessen. De opleiding wordt verder verrijkt met keuzedelen. Deze beslaan 15% van de opleidingsduur.

Alle boeken die voor de kwalificatie Keuken zijn ontwikkeld worden E+ uitgegeven. E+ betekent een papieren boek inclusief een licentie voor het verrijkte digitale boek. De digitale versie is verrijkt met inspirerende video`s, verdiepende informatie en links naar interessante websites. Door de interactiviteit van het E+Boek wordt de theorie, middels inspirerend videomateriaal, beeldend gemaakt.

We zijn als docentencollectief, didactische contentleveranciers van modulair studiemateriaal voor onderwijs, begeleiding en toetsing. We geloven in:

  • eenvoud en structuurkeuken - papier en digitaal II.png
  • papier en digitaal
  • praktijk en theorie
  • het samen sterker staan, ofwel wat we doen is 'vóór en dóór docenten'.

Benieuwd naar ons modulair concept voor het MBO? Bekijk dan de video om kennis te maken.

Basisboeken

De basis voor het kwalificatiedossier keuken is te vinden in het basisdeel, dat tevens het profieldeel is voor de kwalificatie kok. Het basisdeel bestaat uit twee kerntaken:

B1-K1: Bereidt gerechten

Voor deze basistaak zijn drie prachtige, full-colour, E+leer-werkboeken ontwikkeld. De verwerkingsopdrachten worden direct na de theorie behandeld. Hierdoor wordt de theorie beter opgenomen en kan de leerling sneller koppelingen maken naar de praktijk.

Profielboeken zelfstandig werkend kok

Het profieldeel: P2 Zelfstandig werkend kok is het vervolg op het basisdeel.

Let op: volgend schooljaar worden ook deze titels doorontwikkeld.

P2-K1 Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken

Hier worden drie E+leer-werkboeken voor aangeboden. Warenkennis gevorderd en Technieken & materialen gevorderd geven de verdiepende vakkennis. U kunt de serie uitbreiden met het boek Recepturen gevorderd, een eigentijds recepturenboek.

P2-K2 Geeft leiding en voert beheerstaken uit

Het boek Keukenorganisatie omvat alle werkprocessen van kerntaak P2-K1 en P2-K2 met o.a. menu-engineering, recepturen aanpassen, menuleer, smaak en kostenbeheersing/kwaliteit.

Profielboeken gespecialiseerd kok

Het profieldeel gespecialiseerd kok kent twee kerntaken:

  • P3-K1: Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P3-K2 Geeft leiding en voert beheerstaken uit

Het lesmateriaal voor het profieldeel P3: Gespecialiseerd kok bestaat uit zes E+leerwerkboeken. De vier boeken die ingezet worden voor profieldeel P2: Zelfstandig werkend kok, aangevuld met twee boeken betreffende leidinggeven. Deze boeken bevatten alle werkprocessen van P3-K2 zoals plannen, aansturen en formele gesprekken voeren.

  • LHO 2A
    Leidinggeven en personeelsplanning
    ISBN: 9789400228689
    Druk: 4
    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • LHO 2B
    Leidinggeven en communicatie
    ISBN: 9789400228696
    Druk: 4
    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • Profielboeken leidinggevende keuken

    Het profieldeel leidinggevende keuken kent twee kerntaken:

    • P4-K1: Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
    • P4-K2: Geeft leiding en voert beheerstaken uit

    Het lesmateriaal voor het profeldeel P4: Leidinggevende keuken bestaat uit diverse moduleboeken: de vier boeken die gebruikt worden voor profeldeel P2: Zelfstandig werkend kok, aangevuld met onderstaande boeken.

    Onderstaande boeken bevatten alle werkprocessen van P4-K2.

    • De LHB-serie is gericht op economische basisbeginselen, eventueel als voorbereiding op de boeken voor de leidinggevende cq. ondernemende basistaak. De boeken dekken dus geen werkprocessen af. De meeste scholen bieden dit in leerjaar 1 aan.
    • De LHO-serie is gericht op de leidinggevende basistaak. De boeken dekken de 6 werkprocessen af. De meeste scholen bieden deze boeken in leerjaar 2/3 aan. 
    Basiseconomie P4-K1: Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
    P4-K2: Geeft leiding en voert beheerstaken uit

    Examentraining

    Als extra aanvulling is er een examentrainingsboek ontwikkeld waarmee de leerling zich goed voor kan bereiden op het basisexamen voor kok.

  • HRE KOK
    Examentraining KOK niveau 2
    ISBN: 9789400210905
    Druk: 1
    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • Vakverdiepende keuzedelen

    Een mbo-opleiding bestaat niet alleen uit een kwalificatie, maar ook uit een of meer keuzedelen. Met keuzedelen kan de student zijn vakmanschap verbreden of verdiepen. Ze beslaan in totaal 15% van de opleidingstijd. De studielast bedraagt 240 SBU’s of een veelvoud daarvan (480). De SBU's kunnen ingezet worden op school of in de BPV. De student doet ook examen voor het keuzedeel, al kan hij (nog) niet op dat onderdeel zakken. De minister heeft wel de intentie om keuzedelen voorwaardelijk te maken voor diplomering.

    De keuzeboeken zijn gericht op de exameneisen van een keuzedeel: We hebben per keuzedeel één leerwerkboek met theorie/verwerking en praktijk. De keuzeboeken geven houvast en bieden een leidraad voor theoretisch (kennis/vaardigheden)  en praktijkgericht (kerntaken/werkprocessen) onderwijs. Alle boeken bestaan uit:

    • Inleiding met informatie over het keuzedeel en de daarbij behorende exameneisen;
    • Deel A: theoriehoofdstukken met verwerkingsopdrachten
      Deel B: praktijkopdracht die op school en/of in de BPV uitgevoerd kan worden
    • Eventuele bijlagen

     Op dit moment zijn de volgende vakverdiepende keuzedelen ontwikkeld voor de verschillende profieldelen.

  • KZD BBB
    Bereidt brood- en banketproducten
    ISBN: 9789400225442
    Druk: 1
    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • KZD BIER
    Bierkennis
    ISBN: 9789400229730
    Druk: 1
    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • KZD ECW
    Eetcultuur en -wensen
    ISBN: 9789400219472
    Druk: 1
    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • HRP 13A
    Wijnkennis 1
    ISBN: 9789400219328
    Druk: 1

    P1: Gastheer/gastvrouw
    P2: Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw

    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • HRP 13B
    Wijnkennis 2
    ISBN: 9789400219335
    Druk: 1

    P2: Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw
    P4: Leidinggevende bediening

    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • KZD DRK 2
    Drankenkennis 2, alcoholhoudende dranken
    ISBN: 9789400229747
    Druk: 1
    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • Leermiddelen voor verbreding en verdieping

  • VKS 1
    Vakspecial warenkennis culinaire saisonnier
    ISBN: 9789400200609
    Druk: 1
    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • KZD ETQ 1
    Keuzedeel: Diversiquette, etiquette op de werkvloer
    ISBN: 9789400221048
    Druk: 1
    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • Kennismaken

    Wilt u nader kennismaken met ons lesmateriaal voor Keuken? Dat kan op de volgende manieren:

    Digitale inzage voor docenten

    • Wenst u één of meerdere boeken in te zien, maak dan eerst een Digiplein-account aan. Na het inloggen zoekt u in de webshop het gewenste boek, u klikt op de kaft en u ziet de mogelijkheid: “Inkijkexemplaar toevoegen aan Mijn boekenplank”. Klik hierop en het boek staat vervolgens één maand ter inzage op uw boekenplank.
    • Wenst u het boek voor onbepaalde tijd op “Mijn Boekenplank”, stuur dan een e-mail naar j.pen@uitgeversgroep.nl onder vermelding van uw gebruikersnaam en de gewenste boekcode(s) die u op uw boekenplank wenst.

    Presentatie bij u op school

    Wenst u een presentatie bij u op school, dan kunt u een afspraak maken met de uitgever Judith Pen via j.pen@uitgeversgroep.nl

    Digitale nieuwsbrief 

    Ontwikkelingen en interessante informatiebijeenkomsten worden middels onze digitale nieuwsbrieven aangekondigd. U kunt zich hier aanmelden voor de digitale nieuwsbrief MBO KEUKEN.

    Servicedocumenten

    Keuken - meer informatie.png

    © Educatieve Uitgeversgroep,
    alle rechten voorbehouden

    Design & Realisatie: Holiday Media

    live chat software