Ondernemer Horeca/Bakkerij

MBO - ONDERNEMER HORECA/BAKKERIJ

Het kwalificatiedossier Ondernemer Horeca/Bakkerij bestaat uit één gemeenschappelijk basisdeel en de volgende drie profieldelen of kwalificaties voor niveau 4.

  • P1: Ondernemer bakkerij
  • P2: Manager/ondernemer horeca
  • P3: Meewerkend horeca ondernemer

Zowel het basisdeel als de profieldelen worden onderverdeeld in kerntaken en werkprocessen. De opleiding wordt verder verrijkt met keuzedelen. Deze beslaan 15% van de opleidingsduur.

Alle boeken die voor de kwalificatie Ondernemer horeca/bakkerijk zijn ontwikkeld worden E+ uitgegeven. E+ betekent een papieren boek inclusief een licentie voor het verrijkte digitale boek. De digitale versie is verrijkt met inspirerende video`s, verdiepende informatie en links naar interessante websites. Door de interactiviteit van het E+Boek wordt de theorie, middels inspirerend videomateriaal, beeldend gemaakt.

We zijn als docentencollectief, didactische contentleveranciers van modulair studiemateriaal voor onderwijs, begeleiding en toetsing. We geloven in:

  • eenvoud en structuur
  • papier en digitaal
  • praktijk en theorie
  • het samen sterker staan, ofwel wat we doen is 'vóór en dóór docenten'.

Benieuwd naar ons modulair concept voor het MBO? Bekijk dan de video om kennis te maken.

B1-K1: Onderneemt

De HOM-serie is gericht op de ondernemende basistaak. De boeken dekken werkprocessen 4 t/m 7 af. De meeste scholen bieden dit in leerjaar 3/4 aan.

  • HOM 1
    Marktanalyses
    ISBN: 9789400219212
    Druk: 1
    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • HOM 2
    Commerciële activiteiten (marketingmix)
    ISBN: 9789400219229
    Druk: 1
    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • HOM 3
    Commerciële activiteiten (promotie)
    ISBN: 9789400219236
    Druk: 1
    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • HOM 4
    Financiering
    ISBN: 9789400219243
    Druk: 1
    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • HOM 5
    Inkoop- en voorraadbeleid
    ISBN: 9789400219250
    Druk: 1hz
    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • HOM P
    Ondernemingsplan: theorie in de praktijk
    ISBN: 9789400223851
    Druk: 2

    De praktische invulling van het ondernemersplan komt aan de orde in het boek HOM P Ondernemingsplan: theorie in de praktijk. In de praktijkopdrachten worden de werkprocessen 1 t/m 3 en 4 t/m 7 afgedekt. 

    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • B1-K2: Geeft leiding en voert beheerstaken uit

    De LHO-serie is gericht op de leidinggevende basistaak gericht op de kerntaken en werkprocessen. De boeken dekken alle 6 werkprocessen af. De meeste scholen bieden deze boeken in leerjaar 2 aan.

  • LHO 1
    Operationeel plan
    ISBN: 9789400219274
    Druk: 3
    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • LHO 2A
    Leidinggeven en personeelsplanning
    ISBN: 9789400219281
    Druk: 3
    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • LHO 2B
    Leidinggeven en communicatie
    ISBN: 9789400219298
    Druk: 3
    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • LHO 3A
    Bewaken van financiën
    ISBN: 9789400219304
    Druk: 3hz
    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • LHO 3B
    Begroten van financiën
    ISBN: 9789400219311
    Druk: 3hz
    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • Economie voor horeca - Kerntaak 1 (en 2)

    Naast de kerntaak – en werkprocesgerichte economieboeken, zijn we ook bezig met een serie vakboeken ‘Economie in de horeca’. De serie bestaat uit vakboeken voor:

    • Marketing (HMA 1 en 2): leverbaar
    • Bedrijfseconomie (HBE 1 en 2): (voorjaar 2019)
    • Bedrijfsadministratie (HBA 1 en 2): (voorjaar 2019)
    • Management en recht (HMN en HRE): (voorjaar 2019)
  • HMA 1
    Marketing in de horeca, deel 1
    ISBN: 9789400223776
    Druk: 1
    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • HMA 2
    Marketing in de horeca, deel 2
    ISBN: 9789400225848
    Druk: 2
    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • Profieltaak P2-K1: Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven

    P2-K2: Bestelt en beheert de voorraad

    Voor deze profieltaak zijn drie E+leerwerkboeken ontwikkeld:

    De lesstof kan verder worden uitgebreid met vakverdiepende onderwerpen als Algemene drankenkennis en warenkennis- en bereidingstechnieken. De verwerkingsopdrachten in de boeken worden direct na de theorie behandeld. Hierdoor wordt de theorie beter opgenomen en kan de student sneller koppelingen maken naar de praktijk. Door de interactiviteit van het E+leerwerkboek wordt de theorie, middels inspirerende video`s, beeldend gemaakt.

    Profieltaak P2-K2: Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven

    De theorie over de hotelorganisatie, frontoffice, housekeeping, rooms division en de hotelbranche, treft u aan in het boek Hotelmanagement & Frontoffce (HFR 1). Voor de tweetalige opleidingen is de Engelse vertaling HFR 1 INT beschikbaar. Om de praktijksituaties aan de Frontoffice goed te kunnen oefenen in de klas, is een combinatie met een hotelmanagementsysteem essentieel. We bieden daarvoor drie verschillende mogelijkheden voor praktijksoftware (PST), waarvan één Engelstalig. Daarnaast zijn dienstverlening, communicatieve vaardigheden en persoonlijkheidsontwikkeling van groot belang in de hospitalitybranche. In het boek SSK 1 staan deze onderwerpen centraal.

  • HFR 1
    Hotelmanagement & Frontoffice
    ISBN: 9789400227460
    Druk: 3
    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • HFR 1 INT
    Hotelmanagement & Frontoffice
    ISBN: 9789400220935
    Druk: 1
    Add to cartAdded
  • MTW HFR 1
    Maatwerk Hotellerie & Frontoffice
    ISBN: 9789400220652
    Druk: 1

    Verkrijgbaar vanaf 01-06-2019. Inhoudelijk gelijk aan: HFR 1 - 3e druk

    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • PST 1
    Praktijksoftware Hotellerie: Hotelconcepts
    ISBN: 9789400218499
    Druk: 2
    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • PST 2
    Praktijksoftware Hotellerie: Fidelio
    ISBN: 9789400227385
    Druk: 3
    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • PST 7
    Praktijksoftware Hotellerie: Lodgegate
    ISBN: 9789400220836
    Druk: 1
    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • PST 7 INT
    Praktijksoftware Hotellerie: Lodgegate (Engelstalig)
    ISBN: 9789400223868
    Druk: 1
    Add to cartAdded
  • SSK 1
    Soft Skills in hospitality en dienstverlening
    ISBN: 9789400223141
    Druk: 1
    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • Vakverdiepende keuzedelen

    Een mbo-opleiding bestaat niet alleen uit een kwalificatie, maar ook uit een of meer keuzedelen. Met keuzedelen kan de student zijn vakmanschap verbreden of verdiepen. Ze beslaan in totaal 15% van de opleidingstijd. De studielast bedraagt 240 SBU’s of een veelvoud daarvan (480). De SBU's kunnen ingezet worden op school of in de BPV. De student doet ook examen voor het keuzedeel, al kan hij (nog) niet op dat onderdeel zakken. De minister heeft wel de intentie om keuzedelen voorwaardelijk te maken voor diplomering.

    De keuzeboeken zijn gericht op de exameneisen van een keuzedeel: We hebben per keuzedeel één leerwerkboek met theorie/verwerking en praktijk. De keuzeboeken geven houvast en bieden een leidraad voor theoretisch (kennis/vaardigheden)  en praktijkgericht (kerntaken/werkprocessen) onderwijs. Alle boeken bestaan uit:

    • Inleiding met informatie over het keuzedeel en de daarbij behorende exameneisen;
    • Deel A: theoriehoofdstukken met verwerkingsopdrachten
      Deel B: praktijkopdracht die op school en/of in de BPV uitgevoerd kan worden
    • Eventuele bijlagen

    Hier vindt u het digitale leermiddelenoverzicht van alle keuzedelen die wij aanbieden.

    Hier vindt u alle keuzedelen gericht op de Moderne Vreemde Talen (MVT).

    Op dit moment zijn de volgende vakverdiepende keuzedelen ontwikkeld voor de verschillende profieldelen.

  • KZD ECW
    Eetcultuur en -wensen
    ISBN: 9789400219472
    Druk: 1

    P1: Gastheer/gastvrouw
    P2: Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw
    P3: Gastronoom/sommelier
    P4: Leidinggevende bediening

    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • HRP 13B
    Wijnkennis 2
    ISBN: 9789400219335
    Druk: 1

    P2: Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw
    P4: Leidinggevende bediening

    Toevoegen in winkelwagenToegevoegd
  • Docentenondersteuning

    Bij het kwalificatiedossier Ondernemer Horeca/Bakkerij bieden we uitgebreide docentenondersteuning. Wanneer u ingelogd bent op Digiplein vindt u onder andere:

    • Docentenhandleiding: antwoorden op de verwerkingsopdrachten.
    • PowerPointpresentaties per hoofdstuk.
    • Theorietoetsen per hoofdstuk, beschikbaar middels:
      • Word-bestand
      • Wintoets/Quayn ZIP-bestand
    • Handleiding Wintoets/Quayn

    De docentenondersteuning is gratis te downloaden via Digiplein. Nog geen digipleinaccount? Registreer u hier

    Kennismaken

    Wilt u nader kennismaken met ons lesmateriaal voor Ondernemer Horeca/Bakkerij? Dat kan op de volgende manieren:

    Digitale inzage voor docenten

    • Wenst u één of meerdere boeken in te zien, maak dan eerst een Digiplein-account aan. Na het inloggen zoekt u in de webshop het gewenste boek, u klikt op de kaft en u ziet de mogelijkheid: “Inkijkexemplaar toevoegen aan Mijn boekenplank”. Klik hierop en het boek staat vervolgens één maand ter inzage op uw boekenplank.
    • Wenst u het boek voor onbepaalde tijd op “Mijn Boekenplank”, stuur dan een e-mail naar j.pen@uitgeversgroep.nl onder vermelding van uw gebruikersnaam en de gewenste boekcode(s) die u op uw boekenplank wenst.

    Presentatie bij u op school

    Wenst u een presentatie bij u op school, dan kunt u een afspraak maken met de volgende uitgevers

    Jeroen van Esch Economische basistaak B1-K1 en B1-K2  j.vanesch@uitgeversgroep.nl
    Han Swaans P2-K2: Logiesverstrekkende bedrijven  h. swaans@uitgeversgroep.nl
    Judith Pen P2-K1: Drank- en spijsverstrekkende bedrijven  j.pen@uitgeversgroep.nl

    Digitale nieuwsbrief 

    Ontwikkelingen en interessante informatiebijeenkomsten worden middels onze digitale nieuwsbrieven aangekondigd. U kunt zich hier aanmelden voor de digitale nieuwsbrief MBO ONDERNEMER HORECA/BAKKERIJK.

    AVO-vakken

    E+Boeken voor de generieke MBO-examenonderdelen zijn te vinden op aparte pagina's: 

    Servicedocumenten

    © Educatieve Uitgeversgroep,
    alle rechten voorbehouden

    Design & Realisatie: Holiday Media

    live chat software