Ondernemer Horeca/Bakkerij

Het kwalificatiedossier Ondernemer Horeca/Bakkerij bestaat uit één gemeenschappelijk basisdeel en de volgende drie profieldelen of kwalificaties voor niveau 4.
- P1: Ondernemer bakkerij
- P2: Manager/ondernemer horeca
- P3: Meewerkend horeca ondernemer

Zowel het basisdeel als de profieldelen worden onderverdeeld in kerntaken en werkprocessen. De opleiding wordt verder verrijkt met keuzedelen. Deze beslaan 15% van de opleidingsduur.

Leerwerkboek
Ieder leerwerkboek, van zowel de basis- als profieldelen, bestaat uit theorie met verwerkingsopdrachten. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een begrippenlijst en samenvattende eindopdracht. Het dyslexie-proof lettertype en de rustige bladspiegel zorgt voor een optimale opname van de lesstof. 

Fysiek én digitaal 
Onze leerwerkboeken zijn E+: een fysiek leerwerkboek inclusief een driejarige licentie voor de digitale versie. Doormiddel van een unieke licentiecode krijgen leerlingen toegang tot het digitale boek op ons online leerplatform Digiplein. Op Digiplein is er de mogelijkheid om online opdrachten te maken, na te kijken én Test je kennis toetsen af te nemen bij leerlingen.

Meer weten over de online mogelijkheden binnen onze leerwerkboeken? Kijk hier voor meer informatie. 

B1-K1: Onderneemt (HOM-serie)

De HOM-serie is gericht op de ondernemende basistaak. De boeken dekken werkprocessen 4 t/m 7 af. De meeste scholen bieden dit in leerjaar 3/4 aan.

  • HOM 1
    Marktanalyses
    ISBN: 9789400219212
    Druk: 1
    Meer info BestellenToegevoegd
  • HOM 2
    Commerciële activiteiten (marketingmix)
    ISBN: 9789400219229
    Druk: 1
    Meer info BestellenToegevoegd
  • HOM 3
    Commerciële activiteiten (promotie)
    ISBN: 9789400219236
    Druk: 1
    Meer info BestellenToegevoegd
  • HOM 4
    Financiering
    ISBN: 9789400219243
    Druk: 1
    Meer info BestellenToegevoegd
  • HOM 5
    Inkoop- en voorraadbeleid
    ISBN: 9789400219250
    Druk: 1hz
    Meer info BestellenToegevoegd
  • HOM P
    Ondernemingsplan: theorie in de praktijk
    ISBN: 9789400223851
    Druk: 2
    Meer info BestellenToegevoegd
  • B1-K2: Geeft leiding en voert beheerstaken uit (LHO-serie)

    De LHO-serie is gericht op de leidinggevende basistaak gericht op de kerntaken en werkprocessen. De boeken dekken alle 6 werkprocessen af. De meeste scholen bieden deze boeken in leerjaar 2 aan. Daarnaast bieden wij als extra het boek LGV EX aan met examentraining van werkprocessen 1 t/m 4. 

  • LHO 1
    Operationeel plan
    ISBN: 9789400228665
    Druk: 4
    Meer info BestellenToegevoegd
  • LHO 2A
    Leidinggeven en personeelsplanning
    ISBN: 9789400228689
    Druk: 4
    Meer info BestellenToegevoegd
  • LHO 2B
    Leidinggeven en communicatie
    ISBN: 9789400228696
    Druk: 4
    Meer info BestellenToegevoegd
  • LHO 3A
    Bewaken van financiën
    ISBN: 9789400228702
    Druk: 4
    Meer info BestellenToegevoegd
  • LHO 3B
    Begroten van financiën
    ISBN: 9789400228719
    Druk: 4
    Meer info BestellenToegevoegd
  • LGV EX
    Examentraining leidinggevende
    ISBN: 9789400225244
    Druk: 1
    Meer info BestellenToegevoegd
  • Economie voor horeca - Kerntaak 1/ 2

    Naast de kerntaak – en werkprocesgerichte economieboeken, is er ook een serie vakboeken ‘Economie in de horeca’.

  • HMA 1
    Marketing in de horeca, deel 1
    ISBN: 9789400223776
    Druk: 1
    Meer info BestellenToegevoegd
  • HMA 2
    Marketing in de horeca, deel 2
    ISBN: 9789400225848
    Druk: 2
    Meer info BestellenToegevoegd
  • Profieltaak P2-K1: Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven

  • HOM P1
    Werken in het restaurant
    ISBN: 9789400236172
    Druk: 1

    Bekijk hier het concept boek!
    Verwacht juli 2023. 

    Meer info
  • HOM P2
    Werken in de keuken
    ISBN: 9789400236189
    Druk: 1

    Verwacht juni 2023.

    Meer info
  • HVB 1
    Algemene drankenkennis
    ISBN: 9789400237391
    Druk: 1

    Verwacht juni 2023. 

    Meer info
  • HRV 5
    Sociale hygiëne
    ISBN: 9789400212909
    Druk: 2
    Meer info BestellenToegevoegd
  • Profieltaak P2-K2: Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven

    De theorie over de hotelorganisatie, frontoffice, housekeeping, rooms division en de hotelbranche, treft u aan in het boek Hotelmanagement & Frontoffce (HFR 1). Voor de tweetalige opleidingen is de Engelse vertaling HFR 1 INT beschikbaar. Om de praktijksituaties aan de Frontoffice goed te kunnen oefenen in de klas, is een combinatie met een hotelmanagementsysteem essentieel. We bieden daarvoor drie verschillende mogelijkheden voor praktijksoftware (PST), waarvan één Engelstalig. Daarnaast zijn dienstverlening, communicatieve vaardigheden en persoonlijkheidsontwikkeling van groot belang in de hospitalitybranche. In het boek SSK 1 staan deze onderwerpen centraal.

  • HFR 1
    Hotelmanagement & Frontoffice
    ISBN: 9789400227460
    Druk: 3
    Meer info BestellenToegevoegd
  • HFR 1 INT
    Hotelmanagement & Frontoffice
    ISBN: 9789400229952
    Druk: 3
    Meer info Add to cartAdded
  • PST 14
    Praktijksoftware hotellerie & resort: Booking Experts - Praktijksoftware vakantieparken, resorts en hotellerie
    ISBN: 9789400236479
    Druk: 2

    Komt uit in nieuwe druk. Verwacht juni 2023. 

    Meer info
  • PST 11
    Praktijksoftware hotellerie & resort: Lodgegate by Hotels online
    ISBN: 9789400231979
    Druk: 2

    Ook verkrijgbaar in het Engels, klik hier voor meer informatie.

    Meer info BestellenToegevoegd
  • PST 8
    Praktijksoftware Hotellerie & Resorts: IDPMS by Amadeus
    ISBN: 9789400221017
    Druk: 1
    Meer info BestellenToegevoegd
  • PST 7
    Praktijksoftware Hotellerie: Lodgegate
    ISBN: 9789400231962
    Druk: 2
    Meer info BestellenToegevoegd
  • PST 7 INT
    Praktijksoftware Hotellerie: Lodgegate (Engelstalig)
    ISBN: 9789400223868
    Druk: 1
    Meer info Add to cartAdded
  • PST 1
    Praktijksoftware Hotellerie: Hotelconcepts
    ISBN: 9789400218499
    Druk: 2
    Meer info BestellenToegevoegd
  • SSK 1
    Soft Skills in hospitality en dienstverlening
    ISBN: 9789400223141
    Druk: 1
    Meer info BestellenToegevoegd
  • BPV/BSP-opdrachtenboek voor Ondernemer Horeca/Bakkerij

  • HOM BPV
    BPV/BSP-opdrachtenboek
    ISBN: 9789400233263
    Druk: 1
    Meer info BestellenToegevoegd
  • Vakverdiepende keuzedelen

  • KZD ECW
    Eetcultuur en -wensen
    ISBN: 9789400219472
    Druk: 1
    Meer info BestellenToegevoegd
  • HRP 13A
    Wijnkennis 1
    ISBN: 9789400219328
    Druk: 1

    P1: Gastheer/gastvrouw
    P2: Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw

    Meer info BestellenToegevoegd
  • HRP 13B
    Wijnkennis 2
    ISBN: 9789400219335
    Druk: 1
    Meer info BestellenToegevoegd
  • KZD DRANK 2
    Keuzedeel: Drankenkennis 2, alcoholhoudende dranken
    ISBN: 9789400235403
    Druk: 1
    Meer info BestellenToegevoegd
  • Vakboek voor verbreding en verdieping

  • ENG A1 KOK
    Engels A1-niveau voor KOK
    ISBN: 9789400224773
    Druk: 2
    Meer info BestellenToegevoegd
  • KZD ETQ 1
    Keuzedeel: Diversiquette, etiquette op de werkvloer
    ISBN: 9789400221048
    Druk: 1
    Meer info BestellenToegevoegd
  • HRV 6
    Horecastyling, trends & vormgeving
    ISBN: 9789400210936
    Druk: 1
    Meer info BestellenToegevoegd
  • Moderne vreemde talen voor Ondernemer Horeca/Bakkerij (beroepsgericht)

    Op dit moment zijn deze beroepsgerichte boeken ontwikkeld voor de moderne vreemde talen voor de verschillende profieldelen.

  • ENG A1
    Engels A1-niveau generiek
    ISBN: 9789400224766
    Druk: 2
    Meer info BestellenToegevoegd
  • ENG A1 KOK
    Engels A1-niveau voor KOK
    ISBN: 9789400224773
    Druk: 2
    Meer info BestellenToegevoegd
  • ENG A2 HOM
    Engels A2-niveau voor ondernemer horeca
    ISBN: 9789400224841
    Druk: 2hz
    Meer info BestellenToegevoegd
  • ENG A2 KOK
    Engels A2-niveau voor Kok
    ISBN: 9789400224834
    Druk: 2
    Meer info BestellenToegevoegd
  • ENG A2 GHV
    Engels A2-niveau voor gastheer/gastvrouw
    ISBN: 9789400224858
    Druk: 2
    Meer info BestellenToegevoegd
  • ENG B1 HOS
    Engels B1 voor Hospitality
    ISBN: 9789400234031
    Druk: 1
    Meer info BestellenToegevoegd
  • ENG B1 KOK
    Engels B1-niveau voor kok
    ISBN: 9789400224940
    Druk: 2
    Meer info BestellenToegevoegd
  • ENG B1/B2
    Engels B1/B2-niveau
    ISBN: 9789400224988
    Druk: 2
    Meer info BestellenToegevoegd
  • DUI A1 HTR
    Duits A1-niveau voor Horeca, Toerisme en Recreatie
    ISBN: 9789400225015
    Druk: 3
    Meer info BestellenToegevoegd
  • DUI A2 HO
    Duits A2-niveau voor Horeca
    ISBN: 9789400225046
    Druk: 2
    Meer info BestellenToegevoegd
  • DUI A2 HTR
    Duits A2-niveau voor Horeca, Toerisme en Recreatie
    ISBN: 9789400225039
    Druk: 3
    Meer info BestellenToegevoegd
  • FRA A1/A2
    Frans A1/A2-niveau
    ISBN: 9789400236141
    Druk: 2

    Nieuwe druk! Leverbaar vanaf juni 2023. 

    Meer info
  • FRA A2 HO
    Frans A2-niveau voor Horeca
    ISBN: 9789400225084
    Druk: 2
    Meer info BestellenToegevoegd
  • FRA B1 HTR
    Frans B1-niveau voor Horeca, Toerisme en Recreatie
    ISBN: 9789400218611
    Druk: 1
    Meer info BestellenToegevoegd
  • SPA A1
    Spaans A1 voor Toerisme, recreatie, horeca en luchtvaartdienstverlening
    ISBN: 9789400225107
    Druk: 2
    Meer info BestellenToegevoegd
  • SPA A1/A2
    Spaans A1/A2-niveau voor generiek
    ISBN: 9789400233133
    Druk: 1
    Meer info BestellenToegevoegd
  • SPA B1 HTR
    Spaans B1 voor Horeca, Toerisme en Recreatie
    ISBN: 9789400218628
    Druk: 1
    Meer info BestellenToegevoegd
  • Docentenondersteuning

    Op ons online leerplatform Digiplein is uitgebreide docentenondersteuning beschikbaar. Denk hierbij aan:
    - Docentenhandleiding: antwoorden op de verwerkingsopdrachten.
    - PowerPointpresentaties per hoofdstuk.
    - Test-je-kennis voortgangstoetsen.

    Meer weten over Digiplein? Kijk hier voor meer informatie. 

    Interesse?

    Benieuwd naar de methode en het beschikbare studiemateriaal voor de mbo opleiding ondernemer Horeca/ Bakkerij? 
    Neem contact met ons op voor een persoonlijke kennismaking, online of bij jullie team op school. 

    Jeroen van Esch Economische basistaak B1-K1 en B1-K2  j.vanesch@uitgeversgroep.nl
    Han Swaans P2-K2: Logiesverstrekkende bedrijven  h. swaans@uitgeversgroep.nl
    Judith Pen P2-K1: Drank- en spijsverstrekkende bedrijven  j.pen@uitgeversgroep.nl

    © Educatieve Uitgeversgroep,
    alle rechten voorbehouden

    Design & Realisatie: Holiday Media

    live chat software