Burgerschap

Nieuwe methode: Overal burgerschap

De methode 
Burgerschapsonderwijs gaat over het bewustmaken en bevorderen van zelfdenkende, kritische en sterke mensen in een democratische samenleving. Leerlingen in het voortgezet onderwijs krijgen daar kennis voor aangeboden. Ze worden gestimuleerd om eigen opvattingen te creëren. De kern wordt gevormd door de democratische waarden in onze samenleving als individu, in omgang met anderen en in omgang met de samenleving.

De leerwerkboeken zijn een hulpmiddel voor zowel leerling als docent, zodat het leerproces zo krachtig mogelijk plaatsvindt. Met oefeningen, verhalen van verschillende persona, theorie en opdrachten biedt de methode een breed leeraanbod.

Wij bieden een totaal-methode voor burgerschapsonderwijs voor het vmbo. De methode Overal Burgerschap heeft leerwerkboeken per leerjaar én een leerwerkboek voor leerjaar 1 en 2 gecombineerd. De boeken kunnen als lintvak (1 lesuur per periode, eventueel onderdeel van mentoruren) of blokproject (projectweek, blokuren in een periode) ingezet worden waardoor je een leerlijn kunt creëren.

In het kort is de methode gebaseerd op:
- de voorstellen van het herziene curriculum voor het leergebied ‘Burgerschap’, zie  www.curriculum.nu/voorstellen/burgerschap/
- de doelgroep vmbo vo onderbouw;
- de acht basiswaarden van Burgerschap; 

- vrijheid van meningsuiting
- gelijkwaardigheid
- begrip
- verdraagzaamheid
- afwijzen van onverdraagzaamheid
- afwijzing van discriminatie
- autonomie
- verantwoordelijkheidsbesef

- het concept van de beroepsgerichte E+leerwerkboeken van de Uitgeversgroep:

- theorie en werkboek in 1 (geen aparte bronnen- en opdrachtenboeken of websites);
- papier en/of digitaal;
- theorie en portfolio-praktijk;
- uitgebreid online ondersteuningsmateriaal voor leerlingen maar ook voor docenten via Digiplein

Losse modulen - in ontwikkeling
Naast de boeken bieden we toegang tot content op module niveau. Deze modulebank bevat lessen, hoofdstukken, praktijkopdrachten die door docenten in Digiplein gekoppeld kunnen worden aan een klas of leerling. 

De eerste module 'Grensoverschrijdend gedrag' is inmiddels gereed en zal beschikbaar zijn binnen de methode.

Aanbod

 • BRG VO 1
  Burgerschap voor VO, leerjaar 1
  ISBN: 9789400234383
  Druk: 1

  Prijs: 24,50 euro 

  Meer info BestellenToegevoegd
 • BRG VO 2
  Burgerschap voor VO, leerjaar 2
  ISBN: 9789400234390
  Druk: 1

  Prijs: 24,50 euro 

  Meer info BestellenToegevoegd
 • BRG VO 1-2
  Burgerschap voor VO, leerjaar 1 en 2
  ISBN: 9789400236097
  Druk: 1

  Prijs: 39,50 euro

  Meer info BestellenToegevoegd
 • We zijn benieuwd naar jouw mening!

  Jeroen (1)Wil je graag meer weten over onze methode Overal Burgerschap? Plan hieronder direct een kennismakingsafspraak met uitgever Jeroen van Esch:

  Maak hier een afspraak!

  Wil je op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen binnen burgerschap voor het vmbo? Of wil je concepten beoordelen of meelezen? Stuur dan een e-mail naar: j.vanesch@uitgeversgroep.nl

  Map out

  Logo mapout  We werken samen met de ontwikkelaars van map out. Map out is bekend vanwege het ontwikkelen van lesmateriaal voor burgerschapsonderwijs in het voortgezet onderwijs. Hierin wordt gewerkt vanuit het gedachtegoed van omgangskunde. Dit is erg waardevol omdat jongeren zich hiermee kunnen ontwikkelen tot (zelf)bewuste, kritische en krachtige mensen.

  Map out geeft tevens trainingen en gastlessen op maat aan scholen: van het systematisch inbedden van burgerschapsonderwijs tot het geven van een gastles in een specifiek thema aan docenten of leerlingen, het kan allemaal! Wil je hier meer over weten? Ga naar www.mapout.nl.

  © Educatieve Uitgeversgroep,
  alle rechten voorbehouden

  Design & Realisatie: Holiday Media

  live chat software